Dokters van de wereld

Dokters van de Wereld is onderdeel van het internationale Médecins du Monde- netwerk. Samen met 15 andere delegaties komen wij in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid, met als belangrijkste speerpunt, toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn.

Het fundament van Dokters van de Wereld is sterk gebouwd op vrijwilligers. Samen met betrokken medische professionals, actieve leden, jong talent en de vaste medewerkers zetten we ons actief in voor het recht op gezondheid.

Het team

Bestaat uit Matthijs Botman (plastisch chirurg), Jan Brommundt (anesthesist), Thom Hendriks (Arts internationale gezondheidszorg), Nicole Faithfull (Dokters van de Wereld) en Johanne (Joop) de Vries (Surgical camp coordinator)

 

Over mij


En ik? Ik werk sinds 2006 als plastisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ik ben gespecialiseerd in brandwondenzorg en littekenreconstructies. Mijn ervaring en kennis die ik tijdens veel internationale werkbezoeken heb opgedaan, hielpen me om de mogelijkheden en onmogelijkheden van technieken die we voor de brandwondenzorg nodig hebben beter te begrijpen en te implementeren. Wetenschappelijk onderzoek vind ik belangrijk maar vooral leuk. De ontwikkeling, het beheer en de uitvoering van onderzoeksprojecten geven me de mogelijkheid om grenzen in de geneeskunde te verleggen. Soms met kleine stappen n soms met wat grotere stappen. Ons onderzoeksprogramma richt zich onder meer op tissue engineering, hetgeen betekent dat we menselijke weefsels zoals huid en kraakbeen in het lab proberen te laten groeien om patiënten te behandelen voor een littekenvrije genezing.